ضرب‌الاجلی که روی زمین مانده است؛ بیش از ۳۶۰۰ کامیون رسوبی همچنان در گمرک/ احتمال متروکه شدن ۲۵۹۹ کامیون

ناوگان حمل و نقل کشور فرسوده است و این مساله بار‌ها توسط نهاد‌ها و ارگان‌های مختلفی مطرح شده، در حالی که طبق مصاحبه‌های صورت گرفته، بیش از ۳۶۰۰ کامیون در گمرکات کشور به دلایل مختلف رسوب کرده اند.
کد خبر: ۱۰۷۱۲۴۸
|
۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰ 21 August 2021
|
21171 بازدید
|
ضرب‌الاجلی که روی زمین باقی مانده است؛ بیش از ۳۶۰۰ هزار کامیون رسوبی همچنان در گمرک/ احتمال متروکه شدن ۲۵۹۹ کامیون
 
تابناک اقتصادیدر روز‌های اخیر کلیپی در فضای مجازی دست به دست شد که نشان می‌داد یک راننده تریلی فرسوده به سختی و با ازخودگذشتگی برای نجات جان بیماران کرونایی، باری از کپسول‌های اکسیژن را به مقصد بیمارستان قائم شهر حمل کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، این راننده کامیون فاصله بندر دیر تا قائم شهر را با یک تریلی فرسوده با لاستیک‌های پاره طی کرده بود تا این کپسول‌های اکسیژن را به بیماران کرونایی برساند.

فارغ از حرکت این راننده تریلی که جای بسی تحسین دارد، پرسشی که در ذهن هر بیننده این کلیپ ایجاد می‌شد این بود که چرا تریلی این راننده تا این اندازه فرسوده است؟

بررسی‌ها نشان داد که ناوگان خودرو‌های سنگین در حال فرسوده شدن هستند، در حالی که بنا بر اخبار منتشر شده، در حال حاضر ۳۶۰۰ کامیون در گمرکات کشور رسوب کرده است! ماجرای این ۳۶۰۰ کامیون رسوبی چیست و چرا برای نوسازی ناوگان خودرو‌های سنگین ترخیص نمی‌شوند؟

ماجرای این ۳۶۰۰ کامیون رسوبی چیست؟

برای اولین بار ماجرای ۳۶۰۰ کامیون را رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای طی مصاحبه‌ای در ۲۴ تیرماه سال جاری مطرح کرد. داریوش امانی در مراسم بهره‌برداری از چهار طرح حوزه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شامل نوسازی ناوگان، راه روستایی (ابرار)، بازسازی سیل و بهسازی راه‌ها در استان لرستان که به صورت ویدئوکنفرانس توسط رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به فرسودگی ناوگان کامیون استان، در سال ۹۸ اقدام بزرگی در راستای نوسازی ۵۰۰۰ ناوگان از محل ماده ۱۲ حمایت از تولید بند ۳ ماده ۳۰ قانون احکام دایمی اجرایی شد که ۳۶۴۳ دستگاه با سرمایه گذاری ۹۲۰۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی تاکنون آماده شماره گذاری است و امیدواریم با دستور ریاست جمهوری در واگذاری تسریع انجام پذیرد.

پس از این مصاحبه، مهرداد جمال ارونقی، معاون امور گمرکی طی نامه‌ای در ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ خطاب به فرامرز مداح قائم مقام سازمان راهداری حمل و نقل جاده‌ای درباره لزوم تعیین تکلیف فوری بیش از ۳۶۴۳ دستگاه کامیون وارداتی رسوبی در گمرکات کشور نوشت: باید به قید سه فوریت کارگروهی متشکل از نمایندگان کلیه مراجع و سازمان‌های مرتبط تشکیل شود و مساله کامیون‌های رسوبی در گمرکات کشور مورد رسیدگی قرار گیرد تا ضمن تدقیق در مشکلات مبتلابه این کامیون‌های وارداتی، تصمیمات لازم در چارچوب قوانین و مقررات موضوع اتخاذ و از در معرض قرار گرفتن صد‌ها میلیون دلار سرمایه وارده به گمرکات جلوگیری شود. همچنین با تخلفات احتمالی در این خصوص به نحو مقتضی برخورد شود.

در بخش دیگری از نامه گمرک این گونه به نظر می‌رسد که تعداد کامیون‌های وارداتی رسوبی بیش از این عدد است، چون ارونقی در این نامه درباره آمار‌های موجود از کامیون‌های وارداتی این گونه توضیح می‌دهد: بررسی‌های میدانی و آمار به دست آمده از ۹ گمرک اجرایی کشور به شرح زیر، نشان می‌دهد ٣۶٤٣ دستگاه کامیون وارداتی در این گمرکات رسوب کرده که ٢۵۵۹ دستگاه از این کامیون‌ها هنوز به گمرک اظهارنشده و ١٠٨٤ دستگاه از آنها، علیرغم اینکه به گمرک اظهار شده، تاکنون قابلیت ترخیص پیدا ننموده است. باید توجه داشت علیرغم اینکه این حوزه معاونت، در تاریخ  ۱۴۰۰.۴.۲۶، طی نامه شماره ۱۴۰۰.۵۴۰۷۷۹ از تمامی گمرکات اجرایی درخواست ارائه آمار نموده است، صرفاً ۹ گمرک اجرایی به شرح جدول زیر نسبت به ارائه آمار مربوطه اقدام نموده‌اند، لیکن برخی گمرکات اجرایی تا تنظیم این گزارش، هیچ گونه آماری به این حوزه معاونت ارائه نکرده‌اند که با محاسبه آمار کامیون‌های رسوبی سایر گمرکات، این تعداد به بیش از ٣۶٤٣ دستگاه نیز افزایش خواهد یافت.

3600 کامیون رسوبی در گمرک به کجا رسید؟

دلیل عدم ترخیص این ۳۶۴۳ دستگاه کامیون چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد، بیش از ٧٠ درصد کامیون‌های وارداتی موجود در گمرکات کشور، هنوز به گمرک اظهار نشده‌اند که لازم است دلیل این امر بررسی شود. با اینکه گفته شده این کامیون‌ها به دلیل عدم صدور ثبت سفارش به گمرک اظهار نشده‌اند، ولی صحت و سقم این موضوع باید دقیق بررسی شود. بدیهی است عدم اتخاذ تصمیم لازم در این خصوص، کامیون‌های رسوبی را در آستانه متروکه شدن قرار خواهد داد.

البته دلایل بلاتکلیف ماندن و مواردی که برای ترخیص این کامیون‌ها از سوی دستگاه‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرد نیز این گونه از سوی گمرک مورد اشاره قرار گرفته است؛

3600 کامیون رسوبی در گمرک به کجا رسید؟
همچنین فرامرز مداح، قائم مقام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز طی مصاحبه‌ای دلایل عدم ترخیص این خودرو‌ها را این گونه بیان نمود: یکی از اصلی‌ترین عوامل ترخیص این کامیون‌ها، شفاف نبودن منشأ ارزی است که واردکنندگان برای خرید این کامیون‌ها استفاده کردند و اگر این مشکل حل شود، می‌توان کامیون‌های رسوبی را ترخیص کرد و در اختیار کامیون‌داران برای نوسازی ناوگان قرار داد.
 
وی افزود: در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل در این زمینه، کد ساتا است و بسیاری از این کامیون‌ها را شرکت‌هایی وارد کردند که برای تأییدیه منشأ ارزی‌شان دچار مشکل است.

اما احمد کریمی، دبیر کانون انجمن صنفی کامیون داران طی مصاحبه دیگری با بیان اینکه شاید برخی از کامیون‌های رسوبی مشکل شفاف نبودن مشکل ارزی از سوی واردکنندگان و ارائه نشدن مدارک معتبر در این زمینه را داشته باشند، اما همه مشکلات این نیست، افزود: بزرگترین مشکلی که در این راه وجود دارد ناهماهنگی، بی برنامگی و مقاومت برخی برای تسریع در نوسازی ناوگان است که در واقع این مقاومت از سوی برخی خودروسازان صورت گرفته که با انحصارطلبی طی سالیان گذشته هیچ رشدی نکردند.

وی تصریح کرد: مشکلات دیگری بر سر راه واردات کامیون و ترخیص آن‌ها وجود دارد که از آن جمله می‌توان به این مورد اشاره کرد که واردکننده کامیون دقیقا به اندازه هزینه‌ای که برای واردات یک دستگاه کامیون می‌کند باید در داخل کشور هزینه کند تا آن کامیون ترخیص شود و بیش از ۵۰ درصد این هزینه‌ها اضافی و قابل تعدیل است؛ برای نمونه، چرا کامیونی که ۷۰ هزار یورو قیمت دارد، گمرکی اش باید براساس قیمت ۱۴۰ هزار یورویی تعیین شود یا آنکه مالیات بر ارزش افزوده‌ای که سه درصد تعیین شده چرا تا ۱۳ درصد باید افزایش پیدا کند؟ کریمی ادامه داد: هزینه‌های بسیار دیگری بر دوش واردکننده تحمیل شده که اتفاقا آن را بر گردن خریدار می‌اندازند، اما چرا باید خریدار هزینه ضمانت نامه واردکننده را هم پرداخت کند.

ضرب‌الاجلی که روی زمین باقی مانده است؛ بیش از ۳۶۰۰ کامیون رسوبی همچنان در گمرک/ احتمال متروکه شدن ۲۵۹۹ کامیون
به هر صورت آنچه مشخص است، برای نوسازی ناوگان باید برخی هماهنگی‌های داخلی انجام شود و این مساله ربطی به تحریم‌ها ندارد، چون کامیون‌ها تا گمرکات آمده اند و در آنجا به هر دلیلی رسوب کرده اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
فقط این مسخره بازی ها باعث شده کامیون ولوو دماغ دار مدل هشتاد و شش هفته گذشته سه میلیارد و ششصد و امروز چهارمیلیارد و دویست قیمت بخوره
پاسخ ها
reza
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
بررسی کنید متعلق به چه شخصی است . چرا تعرفه واردات کامیون و اتوبوس رو صفر نمی کنید . وقتی تولید داخل نمی تونه جوابگو باشه و صنعت حمل و نقل که قلب اقتصاد هر کشور است از بین رفت اونوقت بزنید به سراتون. افغانستان ظرف 10 سال ناوگان حمل و نقل شو از روسی به اروپایی تغییر داد با بهتریم خودرو ها . چرا ما نمی توانیم . باید همچیرو خودمون بسازیم؟؟ کامیون 4 میلیارد . خب مشخصه نرخ حمل و نقل میره بالا و به تبع آن بقیه چیزها . یکی از دلایل گرانی قیمت بالای حمل و نقل کالا است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
هر چیزی توو این مملکت صد تا صاحب و متولی داره که فقط حرف میزنن و دنبال سهم خودشونن و موقع مشکلات بقیه رو مقصر میدونن. نتیجش هم میشه عقب موندگی مملکت و بیچاره شدن مردم
پاسخ ها
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
نمونه بارزش


میشه رسوب کالاهای اساسی در بنادر کشور ،که مسئولان با وعده وحید تو خالی فقط بلدن التماس کننبیاین لاسیتک و روغن موتور بهتون میدیم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
ما ایرانیا همیه احساسی برخورد می کنیم، گه لاستیک های پاره تریلر باعث ایجاد یک فاجعه دربرخورد با یک اتوبوس پراز مسافر میشد تحسینش میکردین؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
سلام والا من الان خیلی وقت پیش واریز کردم پول برای ماشین وارداتی الان ماشین گمرک غرب هست هنوز هیچ خبری نیست که مخواهد چه بشود هرچه داشتم دادم این ماشین خریدم الان بیکار هستم هیچ کاری نمیتوانم بکنم فکری بحال مردم کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
این مملکت با این مسولین بجایی نمیرسد .با تورم ورکود وبیکاری ،مردم را به کارهای خلاف اخلاق وادار کردید .کلاهبرداری فساد بی سابقه .
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
فکری هم به حال قیمت بسیار بالای لوازم یدکی و لاستیک کامیون ها بکنین ، کرایه ها بالاست ولی بازم کار کردن مقرون به صرفه نیست
وقتی توان تولید کامیون و قطعاتش رو نداریم تعرفه بالای واردات کامیون و قطعات و از همه مهمتر انحصار در واردات یعنی گرانی، و در نهایت متضرر شدن مصرف کننده نهایی که مردم هستن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
کامیوناش چینی هستن؟
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
سلام
ماشین اسکانیا مدل نود فروختم رکاب نمیداد خواستم عوض کنم فروختم یهو شد دو برابر نتونستم بخرم از ماک جنگی شروع کرده بودم ثمره زندگیم همون بود الان شده ۴ میلیارد چه خاکی بریزم سرم چطوری برم با این سنم شوفر بشم بعد ۵۰ سال
پاسخ ها
reza
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
واقعا حق داری .اینها همه به خاطر اقتصاد بسته است. وقتی کامیون 4 مییارد بشه قیمت حمل و نقل کالا بالا و به تبع آن قیمت کالاهای اساسی بالاتر میشه . حالا بگردید دنبال گرانی . خب گرانی که فقط یک مولفه ندارد . همه مولفه ها باید حل بشه. مافیای واردات ولووو اسکانیا- کان دست کیه؟؟؟؟؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
سلام وخسته نباشید این ماشینای که تو گمرک هستن همون تو گمرک بمونن بهتر حدعقل این دلالا یه بارم ضرر بکن چرا ما همیشه ضرر بکنیم باعث گرونی ماشین همین دلالا شدن چون اکثرن بانگاه دارن یه اف هاش ۵۰۰صفر۴۲۰ملیون بود ۲سال پیش من اکسور سال ۹۷ دادم ۳۵۰ملیون چرا تو این دوسال ماشینو اف هاش باید بشه ۶ملیاردتا چند ماه پیش ۴ملیارد بود الان شده ۶ملیارد کی این کارو کرد بانگاه دار دلالای که الان دارن ماشین وارد میکنن از این ور امدن بازار و گرون کردن از اون ور دارن ماشین وارد میکنن باقیمت۳۵۰۰ملیارد به مردم بدبخت میفروشن بعدم میگن تو بازار ماشین ۶ملیارد ما داریم ماشینو مفت میدیم مردم اره داداش بزار تو گمرک بمونن ماک بدبخت شدیم نونمون این دلالا چند سال بریدن خداهم نونشون ببر آقای اورنقی دلت برا دلالا نسوز دلت برا ماشین داری بسوز که چندسال بیکار شده ونونش بریده شده یاعلی
کامیودار فرسوده
|
United States of America
|
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
خدا وکیلی ثابت کنید یک دستکاه از کامیونها که ترخیص شده است کدامشان در حال فعالیت هستنند تماما در نمایشگاه با قیمت نجومی و سر سامان آور مواجه است بخدا بلای جان این رانندگان شده است و برای مظلوم نمایی از رانندگان کامیونهای فرسوده مایع میگذارد راننده بدون لاستیک و پنچر محموله را به مقصد رساند شما دلتان به حال رانندگان نمیسوزه نگران سرمایتان هستید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟